Kompresör
Soğutma kompresörlerinin ortaya çıkan ilk modelleri tipik amonyak makinalar olarak üretilmiştir. Çünkü o günlerde amonyak en çok tutulan soğutucu olduğu için kompresörler için yüksek basınçları karşılayabilecek niteliğe sahipti. Yeni model kompresörlere kıyasla ilk amonyak kompresörler daha yavaş hızla çalışıyordu.
Günümüzde yeni soğutucuların kullanılmasıyla kompresörlerin tasarımlarını ve gelişimlerini önemli ölçüde etkilemiştir. Özellikle halojenli hidrokarbon soğutucuların gelmesiyle beraber kompresör tasarım üzerinde en önemli etkiyi yaratmıştır. Ticari soğutma ve iklimlendirme uygulamalarında kullanılan kompresörlerin gelişimi ile beraber ev tipi buzdolabının kullanımına kadar gelmiştir.
Kompresör, atmosferden almış olduğu havayı sıkıştırarak hidrolik ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmak üzere depolama işlem yapan makineler olarak biliniyor. Elektrik motor gücünü kullanarak havayı vakumlayacak tarzda üretilen kompresörler atmosferden emdiği havayı yüksek oranlarda tüp içinde sıkıştırıyor.
Tüp içinde yer alan bu havayı kontrollü bir şekilde pnömatik devrenin çalışması için kullanıma uygun basınçlarda tahliyesini yapıyor. Kompresör çeşitleri arasında günümüzde pek çok farklı modeller bulunuyor. Bu modelleri anlaşılması için araç motorları örnek verilebilir. Kompresörler ikiye ayrılır.
Kompresör Fiyatları Ne Kadar?
Kompresörler farklı çalışma koşullarında daha iyi güvenlik seviyesinin maksimum olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Gürültü ve titreşim seviyelerinin düşük olması sebebiyle daha düşük güç harcayarak soğutma sağlayabiliyor.
Frigoduman web sitesinde yer alan kompresörler uzun ömürlü olması ve arızasız çalışma nedeniyle bütçeyi çok sarsmayan tipleri bulunuyor. Frigoduman web sitesinde yer alan kompresör fiyat listesi detaylı bir şekilde incelendikten sonra ihtiyacınız ihtiyacınıza uygun olanı satın alabilirsiniz.
Kompresör Ne İşe Yarar?
Soğutma kompresörleri fonksiyonları göz önünde bulundurularak tercih edilmesi gerekiyor. Genellikle kompresör fonksiyonları iki temel grupta toplanabilir. Isıyı yükünü yoğuşturucudan uzaklaştırarak yüksek soğukluk basıncı oluşturuluyor. İdeal bir soğutma kompresöründe yer alan özellikler sayesinde verim alınabilir. En verimli soğutma kompresör çeşitlerini Frigoduman web sitesinde kolay bir şekilde bulabilirsiniz.
Kompresör Nasıl Çalışır?
Soğutma kompresörü kendine göre bir çalışma prensibi bulunuyor. Bu çalışma prensibinde soğutucu akışkan var olan basıncı sıkıştırarak yükselten kompresöre doğru akıyor. Bununla beraber soğutucu akışkan konsantre akarak ve burada buhar formundan sıvı formuna dönüşerek çevresine ısı veriyor. Son aşamada soğutucu akışkan evaporatörden ısı çekerek burada işlem soğutucunun buharlaşmasını sağlıyor. Bu döngü cihaz durdurulana kadar devam ediyor. Siz değerli müşterilerimize kompresör nasıl çalışır hakkında detaylı bilgiler verdik.
Hangi Kompresörü Almalıyım?
Soğutma sektöründe güvenli alışveriş ile akla gelen ilk adreslerden biri olan Frigoduman soğutma kompresörleri ile müşterilere hizmet vermeye devam ediyor. Teknolojinin gelişmesi ile beraber dünyada meydanı gelen gelişmeleri takip ederek her zaman müşterilerine uygun fiyatlara ürün üretimi yapıyor. Frigoduman sektörde edindiği tecrübesi ile Türkiye ve yurtdışında birçok ülkeye hızlı ve güvenilir bir şekilde ürün satışına yapıyor. Müşterilerine satış sonrası teknik destek hizmeti sunarak aynı zamanda uygun kompresör fiyatları sunuyor.
Kompresör Nedir?
Soğutma kompresör nedir sorusuna şöyle cevap verilebilir. Soğutma kompresörleri bir gazın hacmini azaltıp basıncı arttıran mekanik bir cihaz olarak tanımlanabilir. Soğutma kompresörü soğutma sürecinde dört temel soğutma elemanı bulunuyor. Soğutma elemanları yoğuşturucu, genleşme vanası ve buharlaştırıcı olarak sıralanabilir.
Soğutma sistemlerinde birçok eleman da bulunan hareketli parçalar metal yüzeyler için zarar getirebilecek sürtünmeler yaratabiliyor. Ayrıca sürtünme sonucunda parçaların sıcaklığında da artış olabiliyor. Doğru yağlanma ve kompresör yağı kullanılması sonucu oluşabilecek zararlar azaltılabilir. Kompresör içinde bulunan yataklar, pistonları ve dişliler için yağlama ihtiyacı bulunuyor.